Zasitna, a lagana

Brzinski ručak: Proljetno/ljetna salata od tjestenine, tune i puno povrća

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 01.06.2017 / Rubrika:
Foto: spicyperspectiv/Instagram
0

Salate po ovim vrućinama su najbolji izbor za ručak jer od njih nećete osjećati težinu, a bit ćete siti

Ako vam je ostalo tjestenine od jučerašnjeg ručka, u tili je čas možete pretvoriti u ukusnu proljetno/ljetnu salatu. Umaci u njoj nisu potrebni već samo jogurt, limun i maslinovo ulje.

Sastojci:

  • tjestenina
  • rajčica (obične i cherry)
  • poriluk
  • masline
  • kapare
  • paprika
  • jedna čašica grčkog jogurta
  • sok od pola limuna
  • maslinovo ulje
  • sol, papar, senf, peršin, bosiljak

Priprema:

 

  1. Prvo napravite dresing od jogurta, žličice senfa, soli i papra. Rajčice narežite na ploške, masline na polovice, a papriku i poriluk nasjeckajte.
  2. Povrće pomiješajte s tjesteninom, poškropite limunovim sokom i maslinovim uljem, začinite i prelijte umakom. Sve dobro promiješajte i uživajte ;)

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 01.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr