Prefini

Brzinski ručak: Popečci od cvjetače s curryjem i parmezanom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 04.05.2017 / Rubrika:
Foto: nata_vkusidey/Thinkstock
0

Ukusni, zdravi i brzo gotovi

Popečci se mogu napraviti od doslovno svega, a na vama je samo da birate one sastojke koji vam najviše odgovaraju. U moru različitih popečaka, napravili biste ozbiljan propust ako ne biste probali one od cvjetače s dodatkom mirisnog curryja. Evo recepta:

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 1 glavica luka
  • 2 jaja
  • krušne mrvice
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 1 češanj češnjaka
  • svježi peršin, nasjeckani
  • 1 žličica curryja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • parmezan
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Cvjetaču operite, natrgajte na manje komade i stavite na pleh za pečenje. Začinite je s malo soli i maslinova ulja te pecite 20 minuta na 200 °C uz povremeno okretanje cvjetova.
  2. Kada je pečena, zdrobite je vilicom pa pomiješajte s jajima, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom, brašnom, krušnim mrvicama i curryjem.
  3. Smjesi dodajte soli i papra prema ukusu te vode po potrebi. Oblikujte popečke, posipajte ih parmezanom te pržite na ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 04.05.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr