Za prste polizati!

Brzinski ručak: Piletina u umaku od kikirikija s rižom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:51 25.10.2016 / Rubrika:
Foto: forthemouthpartofyourface/Instagram
0
0 dijeljenja

Kikiriki daje piletini poseban i zanimljiv okus

Ako ste pobornik novih okusa i pripreme klasičnih namirnica na neobične načine, onda definitivno morate pripremiti piletinu s kikirikijem. Kuhana riža kao prilog ovdje odlično paše jer ublažava okus bogatog maslaca od kikirikija.

Sastojci:

 

  • 15 dkg prženih kikirikija
  • jedna pileća prsa
  • 1 luk
  • vrhnje za kuhanje (količina po želji)
  • 2 velike žlice maslaca od kikirikija (glatkog)
  • sol, papar, vlasac, chilli
  • riža

Priprema:

 

  1. Kikiriki popržite na malo ulja dok ne potamni, a potom ga sklonite na stranu. Piletinu narežite na male kockice i pržite na istom ulju s lukom.
  2. Dodajte joj kikiriki, posolite, popaprite i kratko miješajte na laganoj vatri, a zatim zalijte s vrhnjem za kuhanje. Kuhajte oko 7-8 minuta.
  3. U piletinu dodajte maslac od kikirikija te miješajte dok se ne rastopi. Kada se počne zgušnjavati, dodajte malo svježeg vlasca i chillija u prahu.
  4. Sve dobro promiješajte i poslužite s kuhanom rižom. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:51 25.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr