Njam!

Brzinski ručak: Pikantni curry s graškom, slanutkom, rajčicom i krumpirom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 13.04.2017 / Rubrika:
Foto: travellinglight/Thinkstock
0

Toliko je fino da nismo odgovorni ako ćete pojesti više nego inače

Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)

Sastojci:

  • 500 g krumpira
  • 1 luk, nasjeckani
  • 4 češnja češnjaka
  • slanutak, grašak (količina po želji)
  • 2 svježe rajčice ili konzervirani pelati
  • 2,5 dcl kokosovog mlijeka
  • 2 žličice kumina
  • 1 žličica kajenskog papra
  • 4 žličice curryja
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica crnog papra
  • mali komadić đumbira, naribanog
  • peršin

Priprema:

 

  1. Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.
  2. Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 13.04.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr