Ukusna klasika

Brzinski ručak: Palenta sa lukom i slaninom

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:55 15.09.2016 / Rubrika:
Foto: ALLEKO/Thinkstock
0
0 dijeljenja

Palenta je ukusan prilog mnogim jelima, ali i odličan glavni obrok

Ako želite pojesti nešto lagano, a da vas zasiti, odaberite palentu. Kako ne bila uobičajena, zapecite je u pećnici s komadićima mirisnog pršuta ili slanine.

Sastojci:

 

  • 300 g kukuruznog brašna
  • naribani sir (po izboru)
  • maslac ili maslinovo ulje
  • 1 luk, sitno narezan
  • 100 g slanine, pršuta ili nekog mesa
  • 1,5 l vode
  • 1 žlica morske soli

Priprema:

 

  1. U velikoj posudi zakuhati vodu i dodati morsku sol. Skuhati palentu i zagrijati pećnicu na 200 °C.
  2. U tavi rastopiti maslac ili maslinovo ulje i na njemu popržiti luk i pršut ili slaninu, a palentu izliti u posudu za pečenje.
  3. Luk i pršut posipati po palenti i posipati sirom po želji. Peći u pećnici oko 20 do 30 minuta. Dobar tek!

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:55 15.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr