Gurmanski

Brzinski ručak: Okruglice od piletine u finom umaku od cvjetače

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:59 31.01.2017 / Rubrika:
Foto: cookingandbeer/Instagram
0

Današnji ručak pošteno će vas zasititi i ugrijati

Klasične okruglice ne moraju nužno biti od svinjetine da bi bile fine. Danas imamo nešto drukčiju verziju koje ća vas zasigurno jednako oduševiti.

Sastojci:

Za okruglice

  • pola kilograma mljevene piletine
  • 1 jaje
  • pola šalice krušnih mrvica
  • jedan crveni luk
  • sol, papar, crvena paprika u prahu, peršin
  • malo parmezana

Za umak

  • jedna velika cvjetača
  • 2 žlice neslanog maslaca
  • 4 češnja češnjaka
  • šalica bademovog mlijeka
  • pola šalice temeljca
  • vrhnje za kuhanje
  • 2 šake naribanog sira
  • sol, papar, peršin

Priprema:

 

  1. U velikoj posudi pomiješajte meso, jaje, krušne mrvice, nasjeckani luk, peršin, parmezan, sol, papar i crvenu papriku.
  2. Oblikujte jednake okruglice, stavite ih na plitak protvan za pečenje pokriven papirom za pečenje i pecite u pećnici 17-20 minuta.
  3. Skuhajte svjetaču u slanoj vodi. Kada je kuhana, prebacite je u blender. Otopite maslac te mu dodajte češnjak, dinstajte oko dvije minute.
  4. Maslac dodajte cvjetači, kao i bademovo mlijeko, temeljac te začinite solju i paprom. Umak skupa s okruglicama prebacite u duboku tavu te dodajte sir i malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka. Na kraju začinite peršinom i poslužite s rižom ili tjesteninom. Dobar tek!

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:59 31.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr