Šareno i ukusno

Brzinski ručak: Nabujak od špinata i sira s iznenađenjem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 22.09.2016 / Rubrika:
Foto: Chef Times TWo/Instagram
0
0 dijeljenja

Kada prerežete ovo fino jelo, osvojit će vas prije nego ga zagrizete

Postoje dani kada nismo raspoloženi za ništa drugo osim za malo špinata i pirea, a kako bismo se malo maknuli od krumpira, danas vam donosimo recept za vrlo ukusno i vizualno privlačno jelo sa špinatom, sirom i jajima.

Sastojci:

 

  • 800 g smrznutog špinata (odmrznutog i dobro ocijeđenog)
  • 200 g cheddar sira
  • 5 jaja
  • 125 g krušnih mrvica
  • kopar, peršin, sol, papar
  • 3 tvrdo kuhana jaja

Priprema:

 

  1. Zagrijati pećnicu na 190 °C. U velikoj zdjeli pomiješati špinat, 2/3 sira, jaja, krušne mrvice, kopar, peršin, sol i papar.
  2. Miješajte dok svi sastojci nisu sjedinjeni. Kalup za štruce ili običan protvan obložite papirom za pečenje i ulijte pola smjese.
  3. Na nadjev smejstite tri tvrdo kuhana jaja u komadu, jednako razmaknuta. U kalup dodajte ostatak smjese te na vrh posipajte ostatak sira. Pecite 45 minuta. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:00 22.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr