20 minuta

Brzinski ručak: Morski bolognese od lignji i maslina

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.07.2017 / Rubrika:
Foto: Thinsktock
0

Ova varijanta bolognese umaka laganija je, a oduševit će vas

Htjeli biste nešto morsko, ali vam se jede riba? Zato su tu lignje sljubljene s vinom, rajčicom i špagetima, a tome ukusnom spoju ćete se sigurno vraćati puno puta. Garantiramo ;)

Sastojci:

  • 5-6 lignji
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dcl bijelog vina
  • koncentrat rajčice
  • sol, papar, bosiljak, kopar
  • masline
  • špageti

Priprema:

 

  1. Lignje operite, očistite i narežite na kockice, a luk nasjeckajte što stinije. Na ulju prvo prodinstajte luk i češnjak pa im dodajte lignje i podlijevajte ih bijelim vinom.
  2. Dodajte koncentrat rajčice i začinite po želji te pustite da lignje omekane. Na kraju narežite masline i dodajte ih umaku te poslužite sa špagetima. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 06.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr