Mirisan i ukusan

Brzinski ručak: Krumpir alla carbonara

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:44 21.09.2016 / Rubrika:
Foto: mad382/Instagram
0
0 dijeljenja

Krumpir je svestrana namirnica koju možemo jesti bilo kada i s bilo čim

Ako vam se danas ne da nešto psoebno kuhati, uvijek se možete okrenuti krumpiru na brzi način, a posebno fin je onaj alla carbonara.

Sastojci:

 

  • 1 kg krumpira
  • 1 mali luk
  • 150 grama kockica slanine
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 80 grama tvrdog ribanog sira ( parmezan )
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • sjeckani peršin

Priprema:

 

  1. Krumpir dobro operite, izrežite ga na deblje kolutove te kuhajte oko 10 minuta dok ne bude al dente. Pomiješajte vrhnje, jaje i sir ribanac te malo posloite i popaprite.
  2. Na malo maslaca propirjajte luk, dodajte kockice slanine te zajedno pržite nekoliko minuta da slanina pusti miris.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kuhani krumpir ocijedite te posudu za pečenje namažite s malo maslaca.
  4. Prelijte krumpire s mješavinom vrhnja te dodajte slaninu, luk i peršin. Površinu možete posipati sirom. Pecite oko pola sata na 180 °C. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:44 21.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr