20 minuta

Brzinski ručak: Kremasta riža sa cvjetačom i češnjakom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:52 04.10.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Ova kremasta riža pravi je užitak za nepce

Ako vam je dosta teških ručkova, vrijeme je za laganu, kremastu rižu koju smo obogatili na jednostavan, ali zanimljiv način.

Sastojci:

 

  • jedna cvjetača srednje veličine
  • 6 češnja češnjaka
  • 700 ml povrtnog temeljca, 200 ml vode
  • pola šalice mlijeka
  • 300 g riže
  • sol, papar, peršin
  • parmezan

Priprema:

 

  1. Skuhajte rižu te je stavite na stranu. Zakuhjte temeljac i vodu u velikom loncu, dodajte cvjetaču i kuhajte oko 10 minuta dok ne omekani.
  2. Kada je gotova, cvjetaču usitnite u blenderu, dodajući mlijeko ili temeljac kako bi bila kremasta. Začinite solju i paprom.
  3. Prelijte ju preko riže i promiješajte dok se ne sjedini. U dubokoj tavi na malo maslaca prodinstajte nasjeckani češnjak oko 3 minute te mu dodajte rižu.
  4. Posipajte je parmezanom, promiješajte i začinite svježim peršinom. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:52 04.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr