Gurmanski

Brzinski ručak: Kremasta piletina omotana špekom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:02 13.10.2016 / Rubrika:
Foto: atomich/Thinkstock
0

Piletina dobije poseban okus kad špek pusti svoj sok

Već svi znamo da su jela bogatija i puno ukusnija kad u njih dodamo malo špeka. Kako je on sam po sebi slan, ne treba pretjerivati sa soljenjem drugih namirnica već ih začiniti tek prstohvatom. Poslužite ovo jelo s puno svježe salate kako bi okusi bili izbalansirani.

Sastojci:

 

  • četiri čiste polovice pilećih prsa
  • 8 šnita slanine
  • sol, papar, vlasac, curry
  • gauda ili cheddar sir
  • vrhnje za kuhanje

Priprema:

 

  1. Narežite piletinu na duge komade, začinite solju, paprom i još nekim začinom po želji. Kratko je popecite na malo ulja te maknite sa strane.
  2. Količinu sira po želji otopite u vrhnju za kuhanje te ga začinite s malo soli, papra i currjya. Oko svakog komada piletine omotajte komad špeka.
  3. Piletinu poslažite u protvan, po njoj prelijte sir i pospijte vlascem. Pecite dok špek ne dobije lijepu boju, odnosno kad više nije sirov. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:02 13.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr