Uživajte!

Brzinski ručak: Kineski stakleni rezanci s piletinom i povrćem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 11.07.2017 / Rubrika:
Foto: Thinkstock
0

Ovo vrlo popularno jelo oduševit će vas i izgledom i okusom

Kineski stakleni rezanci odlični su za pripremu u woku, ali ako ga nemate, poslužit će i obična dublja tava. Ne trebaju se kuhati već samo namočiti u toploj vodi, što je još jedna prednost :)

Sastojci:

  • jedna pileća prsa
  • stakleni rezanci
  • 2 mrkve
  • tikvica
  • 1 poriluk
  • 3 žlice umaka od soje
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • malo gustina
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Povrće narežite na trakice, piletinu na kockice, a staklene rezance potopite u vruću vodu i ostavite oko 10 minuta.
  2. Na ulju, najbolje kokosovom, popržite piletinu te joj postupno dodajte mrkvu i poriluk. Malo dinstajte, dodajte tikvice i sve začinite đumbirom, solju, paprom i sojom.
  3. Kada je povrće mekano, u šalici s malo vode umiješati gustin i uliti u tavu. Na kraju u umak ubacite ocijeđene rezance. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 11.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr