Azijska mesna rapsodija

Brzinski ručak: Kineska salata sa svinjetinom, tjesteninom i povrćem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.06.2017 / Rubrika:
Foto: lalit lertmaithai/Thinsktock
0

Brzi ručak za prave mesoljupce

Iako se radi o salati, od nje ćete biti potpuno siti, a neće vam sjesti na želudac. Njam, njam ;)

Sastojci:

  • pola kilograma svinjskog buta
  • 1 dcl sojina umaka
  • žlica sezamova ulja
  • tjestenina
  • 2 paprike
  • 25 dag špinata ili listovi zelene salate
  • malo mladog luka
  • malo prženih badema

Priprema:

 

  1. Narežite svinjetinu na trakice i naglo je ispržite. Luk i papriku također narežite na trakice i lagano ih prodinstajte u istoj tavici.
  2. Pomiješajte sojin umak i sezamovo ulje te polovicom umaka natopite meso i ostavite u hladnjaku oko jedan sat.
  3. Tijekom posljednjih 5 minuta hlađenja mesa skuhajte tjesteninu i dobro je ocijedite. Špinat malo poparite u vrućoj vodi, stavite ga na tanjur pa na njega tjesteninu, meso i povrće te sve prelijte preostalim umakom i posipajte bademima. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 19.06.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr