AZIJSKI SPECIJALITET

Brzinski ručak: Kineska pržena riža s jajima i povrćem

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:30 03.08.2016 / Rubrika:
Foto: Flickr
0

Kada se zaželite malo kineske kuhinje, a ne želite potrošiti mnogo vremena na pripremu, prženu rižu možete pripremiti u tren oka

Ovaj azijski specijalitet poslužuje se svakodnevno na Istoku i bilo bi šteta da ga i sami ne probate.

Sastojci:

 

  • 1 dl riže
  • 2 jaja
  • 60 dkg kukuruza
  • 1 dcl svježeg ili smrznutog graška
  • 1 velika mrkva
  • 1 srednja glavica luka
  • svježi peršin
  • kurkuma, sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica limuna
  • soja umak

Priprema:

 

  1. Skuhati rižu i ostaviti je da se ohladi. Grašak prokuhati u malo kipuće vode, mrkvu narezati na tanke trakice, a luk i češnjak sitno nasjeckati.
  2. Umutiti jaja i ispeći ih na malo ulja da budu lagano pečena s obje strane. Staviti ih na tanjur i narezati na trakice.
  3. Na malo ulja popržiti luk da omekša te dodati mrkvu i češnjak. Kratko popirjati, dodati rižu te je 2-3 minute kratko popržiti stalno miješajući.
  4. Dodati grašak i ocijeđeni kukuruz te malo soja umaka, papra, soli i kurkume. Ako je presuho, dodati malo vode i pustiti da ispari.
  5. Na kraju dodati limun, jaja i svježi peršin te promiješati da se sve sjedini. Dobar tek!

 

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:30 03.08.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr