Šareno zadovoljstvo

Brzinski ručak: Kaneloni od tikvica s ricottom, špinatom i mozzarellom

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:30 10.10.2016 / Rubrika:
Foto: cafedelites/Instagram
0

Poznati kaneloni na malo drukčiji način

Zanimljivi kaneloni mogu se puniti svime i svačime, ali današnja verzija nešto je zelenija jer smo se umjesto tjestenine odlučili za tikvice. Sigurno smo da će vas i ova verzija zasititi i biti ugodna nepcu.

Sastojci:

 

  • 2 velike i široke tikvice
  • 400 g passate od rajčica
  • 500 g smrznutog špinata u komadićima
  • 500 g  ricotte
  • 2 jaja
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 komada mozarelle
  • sol, papar

Priprema:

 

  1. Zagrijte pećnicu na 210 °C. Passatu od rajčica začinite solju, paprom, s malo šećera ako je potrebno da ne bude kisela. Pola stavite na dno keramičke posude.
  2. Širokim rezačem narežite tikvice cijelom dužinom na trake ili ako enmate rezač koristite nož.
  3. U posudi pomiješajte špinat, ricottu, jaja, češnjak i malo mozzarelle, posolite i popaprite po želji.
  4. Stavite jednu traku tikvice na drugu, a na njih malo smjese od špinata i zarolajte u obliku kanelona.
  5. U pripremljenu kermaičku posudu s passatom slažite kanelone od tikvica okrenute prema gore. Preko tikvica prelijte ostatak passate i pospite mozzarellom.
  6. Pecite u pećnici 20-30 minuta ili dok sir nije zlatni. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:30 10.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr