Odlične!

Brzinski ručak: Grčke quesadille sa špinatom, feta sirom, mozzarellom i rajčicama

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 18.07.2017 / Rubrika:
Foto: fithealthyrecipes/Instagram
0

Ukusan spoj meksičke kuhinje s grčkim sastojcima

Tko je rekao da ultimativno meksičko jelo, quesadille, moraju uvijek biti punjene mesom? Još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, rajčica i finih sireva, a grčki tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama. To je sve što nam treba ;)

Sastojci:

  • 8 većih tortilja
  • smrznuti ili svježi špinat
  • pola šalice sušenih rajčica u maslinovom ulju
  • desetak crnih maslina
  • 2-3 komada mozzarelle
  • 1 šalica mrvljenog feta sira
  • 1 žlica svježeg kopra

Za tzatziki umak

  • grčki jogurt
  • 1 sitno nasjeckani krastavac
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica soka od limuna + 1 žličica naribane limunove korice
  • sol, papar, kopar, 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

 

  1. Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite u hladnjaku barem 10 minuta.
  2. Pećnicu zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckane sušene rajčice, masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.
  3. Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 12:00 18.07.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr