Sezona je kiseljenja zelja, no dok ne bude spremno za upotrebu, možemo iskoristiti i svježi kupus. Tko bi odolio ovom finom, zasitnom, domaćem ručku?
Sastojci:
- 1 kg krumpuira
- 1/2 rezanog zelja
- 2 luka
- vegeta, sol, papar
- kranjske kobasice (ili bilo koje po želji)
Priprema:
- Krumpir oguliti, narezati na kockice i staviti kuhati s malo soli. Na malo ulja popržiti luk te dodati zelje.
- Povremeno dolijevati vodu i dinstati oko 40 minuta. Začiniti po želji vegetom, solju ili paprom.
- Od krumpira napraviti pire s malo maslaca i mlijeka, a za posebniji okus i boju dodajte malo curryja. Poslužite s pečenim kranjskim kobasicama. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa