Domaće je domaće

Brzinski ručak: Dinstano zelje s pire krumpirom i kranjskim kobasicama

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:35 12.10.2016 / Rubrika:
Foto: volim_meso/Instagram
0

Dan za ukusan tradicionalan ručak

Sezona je kiseljenja zelja, no dok ne bude spremno za upotrebu, možemo iskoristiti i svježi kupus. Tko bi odolio ovom finom, zasitnom, domaćem ručku?

Sastojci:

 

  • 1 kg krumpuira
  • 1/2 rezanog zelja
  • 2 luka
  • vegeta, sol, papar
  • kranjske kobasice (ili bilo koje po želji)

Priprema:

 

  1. Krumpir oguliti, narezati na kockice i staviti kuhati s malo soli. Na malo ulja popržiti luk te dodati zelje.
  2. Povremeno dolijevati vodu i dinstati oko 40 minuta. Začiniti po želji vegetom, solju ili paprom.
  3. Od krumpira napraviti pire s malo maslaca i mlijeka, a za posebniji okus i boju dodajte malo curryja. Poslužite s pečenim kranjskim kobasicama. Dobar tek!
Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 11:35 12.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr