PRILIČNO ZANIMLJIVO...

Znanstvenici tvrde kako su ovo razlozi zbog kojih volimo oralni seks

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:05 06.11.2016 / Rubrika: ,
Foto: GIPHY
0

Čini se kako postoji znanstveno objašnjenje zašto volimo i trebamo oralni seks

Svi znamo kako je intimna potreba za penetrativnim seksom evolucijska potreba za reprodukcijom, no oralni su seks i želja za njim ipak nešto drugačiji, sudeći prema studiji iz magazina Journal of Reproductive Immunology.

 

Čini se kako žene vole oralno zadovoljavati svog muškarca – iz razloga što im gutanje sperme može pomoći da se naviknu na muškarčev DNA, tvrde znanstvenici.

Razlozi kod žena i kod muškaraca znatno su drugačiji

A to ženama navodno pomaže i prilikom trudnoće, zato što njeno tijelo nakon toga neće spermije njenog muškarca prepoznati kao ‘strane’, već kao poznate i normalne – a upravo u slučajevima kada ih ne prepozna kao poznate može doći do poremećaja u trudnoći.

Što se tiče razloga zašto muškarci vole oralno zadovoljavati svoje djevojke i žene, studija objavljena u magazinu Evolutionary Psychology tvrdi kako je razlog znatno drugačiji.

Muškarci na taj način, naime, žele spriječiti da ih djevojka prevari. Da, dobro ste pročitali – pokazalo se da žene koje primaju više oralnog seksa varaju manje.

Piše: Vlatka Ernečić / Vrijeme: 15:05 06.11.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Slažete li se?

‘Mama me neprestano ispituje zašto se još nisam udala. A ja uvijek imam spreman savršen odgovor na to’

"Brak nije nešto što možeš uzeti zdravo za gotovo. Brak nije nešto u što jednostavno možeš uletjeti. Ja to želim napraviti samo i isključivo jednom i želim da bude ispravno. I stoga, ne, neću poslušati tvoje savjete oko toga da bih se trebala udati za onoga koji me voli više (nego ja njega), za onoga koji će mi biti dobar suprug ili dobar otac, ali zbog kojeg moje srce jednostavno ne kuca ni malo ubrzano"

Povratak na Net.hr