Vrijeme je

Zašto je važno da prestanete tražiti izgovore za one koji vas povrjeđuju iznova i iznova

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:28 23.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Ponekad morate biti sebični i ne pristajati na nešto što vam šteti

Neki od nas vide samo ono dobro u ljudima, pritom ignorirajući sve probleme i misleći kako će biti bolje. Iznova im opraštamo loše ponašanje jer znamo da duboko unutra nisu mislili što su rekli ili učinili.

Svi smo mi samo ljudi, a ljudski je griješiti pa svi zaslužujemo i drugu priliku? Nažalost ne.

Svačija situacija je drukčija i samo vi odlučujete hoćete li nekome pružiti drugu priliku. No, ako vas ta osoba stalno ranjava i očekuje da joj stalno pružate prilike, vrijeme je da shvatite da vas time ne poštuje i prekinete taj odnos.

Poštujte sebe

Često je lakše pričati o tom potezu nego ga uistinu i napraviti, ali ponekad morate biti sebični i ne pristajati na nešto što vam šteti. To ne znači da ne volite tu osobu i da ćete je odjednom prestati voljeti ako prekinete, već da poštujete i sebe i da ne želite stalno trpjeti i kompromitirati se.

Biti sebi prioritet najvažnija je stvar koju možete napraviti jer samo ste vi sa sobom 24 sata dnevno i to je osoba koja vam mora biti na prvom mjestu, a onda svi ostali. Čovjek ne može voljeti i biti voljen ako stalno nekome podstavlja leđa i dopušta da ga drugi gaze i iskorištavaju. Time samo pokazuje da to i zaslužuje.

Ako ste radi o članu obitelji ili netko s kime radite, normalno je da ih ne možete potpuno izbaciti iz svog života, ali možete srezati vrijeme koje s njima provodite.

Nema veze što znate ‘da to nisu mislili’ ili razumijete zašto tako reagiraju. Traženjem stalnih opravdanja za ovakve ljude kao da im govorite da to smiju raditi i dalje,a  vi ćete šutke trpjeti.

Preuzmite kontrolu u svom životu i izbacite negativu kako bi napravili mjesta za se pozitivne stvari koje vas jedva čekaju iznenaditi.

 

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:28 23.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr