Izračunali stručnjaci

Zaboravite na magiju: Brakovi sklopljeni na Valentinovo imaju puno veće šanse da završe razvodom

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:31 06.10.2016 / Rubrika:
0

Spadate li i vi među parove koji misle da je Valentinovo posebno romantično? Možda čak razmišljate i da stupite u brak na taj dan ili na neki drugi datum koji vam je značajan? Odustanite odmah

Prema istraživanju koje su proveli ekonomisti s Univerziteta u Melbournu, brakovi koji se sklope na Dan zaljubljenih imaju veće šanseda završe razvodom.

Tu spadaju i ostali ‘značajni’ datumi poput 1.2., 2.1. ili 5.5., a šanse za razvod kreću se između 18 i 36 posto više u odnosu na brakove sklopljene tijekom ‘običnih’ datuma.

21 posto takvih brakova ne preživi devetu godišnjicu

razvod-01

Naime, stručnjaci su utvrdili kako se 11 posto brakova sklopljenih na Valentinovo okončano prije pete godišnjice. Osim toga, 21 posto takvih brakova ne preživi devetu godišnjicu, a 10 posto brakova koji su sklopljeni tijekom ‘znakovitih’ datuma ne dočeka petu, dok njih 19 posto ne obilježi devetu godinu braka.

Brakovi sklopljeni tijekom ‘običnih’ datuma imaju šansu od osam posto da propadnu u prvih pet godina, dok su šanse za razvod u prvih devet godina oko 19 posto.

 

 

Piše: Žena Net / Vrijeme: 12:31 06.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Biste li se usudile?

‘Prestala sam svom dečku slati poruke na tjedan dana. Evo što me moj mali eksperiment naučio’

Danas, kad smo svi prilično ovisni o mobitelima, društvenim mrežama i dopisivanju, malo tko mlađi od 35 godina uopće razgovara na kućni telefon. Danielle Tullo odlučila je svoju vezu staviti na zanimljiv i velik test, pa je na tjedan dana prestala svom dečku slati poruke bilo koje vrste (ni on ih nije smio slati njoj). Mogli su se čuti isključivo kućnim telefonom, navečer, nakon posla - pa, evo kako je to na kraju ispalo i što su točno naučili o svojoj vezi, ali i o sebi samima

Povratak na Net.hr