Mentalna stimulacija je važna

Vodič za sekstanje: Evo zašto je važno slati seksi poruke i kako možete biti prava majstorica u tome

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:52 04.01.2017 / Rubrika:
0

Seksi porukice nisu rezervirane samo za svježe zaljubljene tinejdžere ili političare i njihove ljubavnice

Iako nam se svima čini tako, uzbuđenje nije vezano samo za spolne organe. Mozak je u biti najveći seksualni organ ako ga promatramo u tom kontekstu jer džabe nam i dobar izgled i funkcionalni dijelovi ako naše sive stanice nisu napaljene.

Ako seks i razgovor o tome prepuštate vremenu kada ste sami s partnerom i kada znate da je tad vrijeme za seks, niste svjesni koliko vam mentalna stimulacija prije samog čina (recimo preko radnog tjedna) može poboljšati vezu.

Poruke seksi sadržaja popularno zvane sekstanje nisu rezervirane samo za napaljene tinejdžere ili muškarce koji se dopisuju sa svojim ljubavnicama. Iako zvuči jednostavno, sekstanje zahtijeva savršenu kombinaciju duhovitosti, misterioznosti i ‘prljavih’ riječi, a sve to je lakše kada znate koje riječi i opisi najviše uzbuđuju vašeg partnera.

Pazite s golim fotkama

Mentalna stimulacija u puno je slučajeva čak i veća od fizičke ako je odabir riječi dobro pogođen. I nemojmo zaboraviti ni na slanje golišavih slika koje će raspiriti maštu još više, no tu se možete gadno opeći ako ne znate što radite.

Zaboravite na duck face jer velike napućene usne nisu mjerilo da nešto dobro radite, već zadržite ženstvenost i eleganciju s dozom prljavosti. Također, uvijek postoji mogućnost da će vaša slika završiti tamo gdje ne treba pa je najbolje da vam se lice ne vidi, kao ni neki značajni madeži ili tetovaže po kojima vas se može prepoznati.

Ovo, naravno, ne vrijedi u dugim vezama kada se oboje dovoljno poznajete i znate da su vaše fotke samo vaše. Umjesto zumirane fotke vašeg spolovila koje samo i nije toliko zanimljivo, uključite maštu i u sliku ukomponirajte još koji dio tijela.

Budite kreativni i nemojte se ograničavati

Što se tiče samih poruka, kreativnost je presudna. Najgore što možete učiniti jest odgovarati lijenim, mlakim frazama koje zvuče kao da ste ih naučili napamet. Kratke rečenice pune strasti sasvim su dobar uvod, ali pazite da ne zvuče kao da vam se ne da, primjerice: “Da, to bih i ja tebi radila.” Zar bi se itko napalio na ovo?!

Sekstanje je odličan način za testiranje nečijih seksualnih granica jer upravo ovdje možete vidjeti je li netko suzdržan, maštovit, lijen ili opako dobar. Najvjerojatnije će takav biti i u krevetu.

U dugim vezama često se dogodi da seksting poptuno nestane jer sve što čekamo nakon napornog dana na poslu jest baciti se u krpe i zaspati. Ali, to je greška koja ubija strast u vezama. Čekanje dana kada ćete se poseksati bez ikakve mentalne stimulacije koja bi vas držala zainteresiranima i ‘na laganoj vatrici’ dok do toga ne dođe polako razdvaja parove na seksualnoj razini.

Predigra nije nešto što se događa pet minuta prije seksa već počinje s krajem zadnjeg orgazma. Zato, bacite se na sekstanje pa čak i kada ste na poslu, nitko neće znati.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 20:52 04.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Filmska priča cure iz Hrvatske

‘Dvije godine nakon susreta u polumračnom avionu mislila sam da ga neću prepoznati. Danas smo zaručeni’

Andrea Šimunic je uspješna, kreativna i užasno draga mlada cura, modna menadžerica, beauty blogerica i youtuberica iz Koprivnice, s trenutnom adresom u Švedskoj, a sljedećom u vjerojatno nekoj malo južnijoj europskoj državi. Odlučila nam je prilično detaljno ispričati zašto je i kako uopće završila u Švedskoj, ali ono najvažnije - kako je stvarno proživjela (zapravo, kako još uvijek živi) potpuno nevjerojatno-nestvarno-filmsku verziju ljubavi sa svojim zaručnikom, Šveđaninom Petterom. I ozbiljno ne pretjerujemo, dosta je filmski

Ispovijest mame

‘Ostati u groznom braku samo zbog djece je potpuno pogrešno. Evo zašto si to ne biste trebale raditi’

Iako se ponekad pokušavate uvjeriti da će se vaš brak čarobno popraviti i da će sve odjednom biti u redu, nekad je situacija jednostavno osuđena na propast. Ova mama to jako dobro zna i zato je odlučila napisati otvorenu poruku svim ženama koje ostaju u groznim brakovima samo zbog djece. Vaša djeca tako nisu sretnija, niti ste same sretne, pa, koja je onda poanta?

Povratak na Net.hr