Jedite puno banana

Stručnjaci se slažu: Ako želite bolji seks, morate jesti hranu određene boje

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:12 18.10.2016 / Rubrika:
0

Namirnice poput banana i ananasa oslobađaju hormone sreće jer hranu te boje povezujemo s radošću

Kompanija The Happy Egg provela je studiju kako bi saznala koja hrana se povezuje s kakvim emocijama. Čak je 70 posto ljudi priznalo da im žute namirnice izazivaju pozitivne osjećaje poput radosti, zadovoljstva i ushićenosti.

Takva reakcija, navode psiholozi, formira se već u djetinjstvu kroz toplinu sunčevih zraka i boju dječjih igračaka koje su često svjetlijih boja. Žuta boja čvrsto je povezana uz lijevu logičku stranu mozga, a potiče ga da je doživljavamo kao sretnu i zabavnu.

Navalite na banane ako želite dobar seks

Ripe bananas and a sliced

Crvena boja na drugom je mjestu na ljestvici najdražih, dok je smeđa treća. Borovnice su okarakterizirane kao najmanje popularne jer se njihova duboka plava povezuje s tugom.

Prema svemu sudeći, nije ni čudo da često biramo jaja ili bananu za doručak jer tako lakše započinjemo dan. Što se tiče ananasa, on sadrži enzim bromelain koji pozitivno djeluje na imunitet, raspoloženje i energiju te se često može naći u dodacima prehrani, protuupalnim lijekovima te seksualnim stimulansima.

Stručnjaci za seks, kardiolozi i psiholozi se slažu da ono što jedete ima veliki utjecaj na vaš seksualni život i spolno zdravlje. Tako da odmah navalite na te banane, omlete, ananas i pečena jaja.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 13:12 18.10.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Biste li se usudile?

‘Prestala sam svom dečku slati poruke na tjedan dana. Evo što me moj mali eksperiment naučio’

Danas, kad smo svi prilično ovisni o mobitelima, društvenim mrežama i dopisivanju, malo tko mlađi od 35 godina uopće razgovara na kućni telefon. Danielle Tullo odlučila je svoju vezu staviti na zanimljiv i velik test, pa je na tjedan dana prestala svom dečku slati poruke bilo koje vrste (ni on ih nije smio slati njoj). Mogli su se čuti isključivo kućnim telefonom, navečer, nakon posla - pa, evo kako je to na kraju ispalo i što su točno naučili o svojoj vezi, ali i o sebi samima

Povratak na Net.hr