Iluzija ljubavi

Razlikujte zaljubljenost od opčinjenosti: Ovo su lažni signali koji upućuju da ste ovo dvoje ozbiljno pomiješali

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:23 20.01.2017 / Rubrika:
Foto: Giphy
0

Nekada nam nije lako shvatiti jesmo li zaljubljeni u neku osobu ili u osjećaj koji ona izaziva u nama

Ove dvije stvari lako je pomiješati, a ako ih ne znamo razlikovati, možemo se naći u situaciji da čak i najbezazleniji flert odmah smatramo zaljubljenošću.

Ljudi su vizualna bića i naravno da će nas na osobi ponaprije privući izgled, ali to nije i nikako ne bi trebao biti okidač zaljubljenosti. Evo još nekih lažnih signala na koje biste trebali pripaziti:

Zabavno vam je

Ako vas netko nasmijava i u njegovom društvu vam je uvijek super zabavno, to ne znači da ste automatski zaljubljeni u tu osobu. Dobar smisao za humor tek je jedna od crta karaktera koja nas može privlačiti.

Imate leptiriće u trbuhu

Lako ih se može zamijeniti s fascinacijom ili uzbuđenjem kada vidite nekog koga ste tek upoznali. Isto tako, maštanje o osobi koju ste vidjeli tek nekoliko puta i usjekla vam se u pamćenje ne može se nazvati zaljubljenošću. Za zaljubljenost je potrebno dobro upoznati osobu i otkriti kakva ona zaista jest.

Strast

Dobar seks i velika strast također nam može pomutiti razum i počnemo se vezati uz tu osobu samo zato jer volimo taj osjećaj. Čista seksualna kemija nema nikakve veze sa zaljubljenošću ako s tim čovjekom nemate apsolutno ništa drugo zajedničko.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 21:23 20.01.2017 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Slažete li se?

‘Mama me neprestano ispituje zašto se još nisam udala. A ja uvijek imam spreman savršen odgovor na to’

"Brak nije nešto što možeš uzeti zdravo za gotovo. Brak nije nešto u što jednostavno možeš uletjeti. Ja to želim napraviti samo i isključivo jednom i želim da bude ispravno. I stoga, ne, neću poslušati tvoje savjete oko toga da bih se trebala udati za onoga koji me voli više (nego ja njega), za onoga koji će mi biti dobar suprug ili dobar otac, ali zbog kojeg moje srce jednostavno ne kuca ni malo ubrzano"

Povratak na Net.hr