Rješava tenzije

Prvo svađa onda strastveno pomirenje? Otkrivamo zašto je pomirbeni seks toliko dobar u vezi

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:02 19.08.2016 / Rubrika:
Foto: Caden Crawford/Flickr
0

Stručnjaci tvrde da je seks nakon svađe uobičajen način rješavanja sukoba među partnerima

Dok neki vjeruju da je on zdrav i da preostala ljutnja može dodatno začiniti seksualni život para, drugi tvrde da je to samo disfunkcionalno ponašanje. Evo nekoliko razloga zašto je seks pomirenja dobar.

1. Seks pomirenja može biti jednako strastven kao seks na početku veze.

2. “Za vrijeme seksa pomirenja možete biti ranjiviji“, kaže dr. Diana Kirschner, seksualni terapeut i psiholog. “Kad ste tako intimni, veća je vjerojatnost da ćete imati snažan orgazam, koji oslobađa oksitocin, hormon koji stvara fiziološki mehanizam povezivanja s partnerom.”

3. Adrenalin u vašem tijelu izaziva u mozgu iste reakcije kao i seksualno uzbuđenje. Vrlo je tanka linija između ljutnje i seksualnog uzbuđenja. Za neke je suzdržavanje od agresije, baš kao seksualna frustracija – mora se ‘izbaciti’.

4. Svađa djeluje kao malo natjecanje između partnera. Ono vas dovodi u stanje pripravnosti za neku fizičku aktivnost. Dakle, izvrsno je to što se prvo jako posvađate, a zatim fizički povežete i sve izbacite iz sebe kroz strastveni seks.

5. Poslije seksa zaboravit ćete zbog čega ste se uopće posvađali. Prema istraživanjima, naime, žene se duže ljute nego muškarci. Dakle, ako znate da ste pogriješili, strastveni seks mogao bi mu odvuči pažnju dovoljno dugo da zaboravi na sve.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 20:02 19.08.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest Youtube zvijezde

‘Naša zadnja zajednička noć bila je pravi teror. Napio me, silovao, snimio i sve objavio online. Zatim je počela borba’

Chrissy Chambers duge četiri godine borila se, na sudu, ali i izvan njega, protiv svog bivšeg partnera, koji ju je napio, snimao seks s njom te zatim te snimke objavio na poznatoj porno stranici na internetu. Prije nekoliko je dana napokon i službeno dobila slučaj protiv njega, ali njena borba, tvrdi, daleko je od završetka. Svoju je priču ispričala novinarki The Guardiana. Prenosimo je u cijelosti

Povratak na Net.hr