Tanka granica

Promislite prije nego izgovorite: Evo kako izbor riječi može utjecati na vašeg partnera

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:27 14.09.2016 / Rubrika:
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Riječi koje koristite u razgovoru s partnerom mogu nesvjesno utjecati na njegovu percepciju vaše veze

Izbor riječi, kao i način na koji se izgovaraju, mogu povećati bliskost između dvoje ljudi u emotivnoj vezi. Čak i na nivou individualnog života, one su istodobno osnovno sredstvo verbalne, ali i emotivne komunikacije.

Na primjer, kompliment je uvijek kompliment, ali riječi koje se koriste da biste nekoga pohvalili rade veliku razliku u reakcijama osobe kojoj se komplimentira. Negativne misli koje izgovorite uvijek ostavljaju dublji trag na osobu.

Zbog ljubaznih riječi osjećamo se sigurno

Slično je i u emotivnim vezama. Riječi koje koristite u razgovoru s partnerom mogu nesvjesno utjecati na njegovu percepciju vaše veze. U velikom broju slučajeva, čak i kad jedna strana smatra da je prvi romantični sastanak prošao sjajno, često sve ostane na tome, jer je druga strana stekla sasvim drukčiji dojam te izgubila motiv da se razvije i dublji odnos.

Zbog ljubaznih riječi osjećamo se sigurno, zbog kritike smo manje sigurni u sebe i slabiji, izljevi bijesa nas ljute, a ohrabrenja rađaju veće samopouzdanje. Zato ne zaboravite pripaziti na komunikaciju i izbor riječi s partnerom.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 09:27 14.09.2016 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Povratak na Net.hr