Ma kakav sram

Pet mitova o masturbaciji koji su toliko suludi da ih ni komičari više ne koriste

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:50 20.09.2016 / Rubrika: ,
Foto: Giphy
0
0 dijeljenja

Znanost je mnogo puta potvrdila da u masturbaciji uživaju sve vrste, ne samo ljudi

Ne trebate se sramiti, masturbacija je zdrava. U nekom trenutku u životu svi se upuštamo u čari samozadovoljavanja, i to je u redu jer kako ćete znati odgovara li vam nešto ako to sami ne probate? Masturbacija je dobra za tijelo, um i dušu i ništa nije pogrešno u tom činu.

Znanost je mnogo puta potvrdila da u masturbaciji uživaju sve vrste, ne samo ljudi. Trebamo prestati o njoj razmišljati kao o nečemu sramotnome i davati joj religijske kontekste.

Neki od mitova o masturbaciji toliko su suludi da je već krajnje vrijeme da ih raskrinkamo. Evo koji su to.

1. Izaziva erektilnu disfunkciju

Ovo su nam govorili odmalena, želeći nas spriječiti u tom činu. Ako masturbacija izaziva erektilnu disfunkciju, nitko od nas ne bi bio ovdje jer muškarci ne bi imali potrebnu erekciju za penetraciju. Sve je dobro u nekim granicama pa tako i masturbacija jer lako može dovesti do navikavanja i teškog postizanja orgazma s nekim drugim.

2. Masturbiraju samo oni koji su single

Nisu svi koji masturbiraju u privatnosti svoje sobe usamljeni i bez igdje ikoga, kao što ni oni koji prakticiraju skupnu masturbaciju nisu nužno ekstroverti i prijateljski nastrojeni. Masturbacija pred partnerom može biti uzbudljivo i pozitivno iskustvo za oboje.

3. Masturbacija vas čini frustriranima

Baš naprotiv, dokazano je da svaki seksualni čin na koji svojevoljno pristanemo pospješuje rad srca i mozga. Oslobađa hormone sreće u tijelu, a također smanjuje stres.

4. Varate partnera ako masturbirate

Masturbacija omogućuje istraživanje vlastita tijela, onog što vam odgovara i razumijevanje svojih potreba. Ni u kom slučaju ne znači da radite bilo što pogrešno ako ste u vezi ili braku.

5. Možete izgubiti vid

Ovo je toliko smiješan mit da ga čak ni stand-up komičari ne bi koristili kao frazu. Nikada nije potvrđeno da masturbacija utječe na gubljenje vida ili probleme s očima pa možemo zaključiti da je ovo jedna od bapskih priča iz mračnog doba, kada je Crkva smatrala masturbaciju grijehom jer nije vodila do razmnožavanja.

Piše: Ida Tomašković / Vrijeme: 14:50 20.09.2016 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr