Evo o čem se radi

Mikro-varanje je novi pojam u ljubavnim vezama i vjerojatno si ga već iskusila (ili su tebe mikro-prevarili)

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:35 14.01.2018 / Rubrika:
Foto: Unsplash
0

Ovo se u vezama pojavljuje češće nego mislimo i izaziva probleme sa samopouzdanjem

‘Cushioning’, ‘ghosting’, ‘phubbing’, ‘hyping’… tim izrazima kojima se opisuju različite situacije u vezama nema kraja, a sada je stigao i novi – ‘micro-cheating’ ili mikro-varanje. Svatko na drugačiji način shvaća prevaru; neki bi je oprostili, neki ne, za neke je to seks s drugom osobom, za neke samo poljubac.

Može li se uopće smatrati varanjem?

Mikro-varali smo vjerojatno svi jer se taj pojam odnosi na flertanje partneru iza leđa, odnosno flertanje s nekom osobom bez prijavljivanja partneru. Zvuči malo smiješno jer većina nas flerta (bilo pogledima bilo tijekom razgovora), no postavlja se pitanje može li se ovo uopće smatrati varanjem po definiciji?

Psihologinja i stručnjakinja za veze Melanie Schilling, navodi Business Insider, kaže da se mikro-varanjem može smatrati provođenjem bilo kakvim malih postupaka koje ukazuju na to da smo emocionalno ili fizički usredotočeni na neku osobu van naše veze.

Treba odrediti granice

Pod mikro-varanje ne spada, primjerice, samo flertanje u kafiću, na poslu ili na ulici već i tajno dopisivanje s nekim te laganje i skrivanje svojih akcija.

Ako misliš da te partner mikro-vara, kaže Schilling, važno je razmisliti koje te ponašanje kod njega točno smeta i radi li prijetnju vašem odnosu. Ako si ti ta koja mikro-vara, pitaj samu sebe zašto to imaš potrebu raditi i nedostaje li ti što u vezi.

Piše: Žena Net / Vrijeme: 08:35 14.01.2018 / Rubrika:

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest Youtube zvijezde

‘Naša zadnja zajednička noć bila je pravi teror. Napio me, silovao, snimio i sve objavio online. Zatim je počela borba’

Chrissy Chambers duge četiri godine borila se, na sudu, ali i izvan njega, protiv svog bivšeg partnera, koji ju je napio, snimao seks s njom te zatim te snimke objavio na poznatoj porno stranici na internetu. Prije nekoliko je dana napokon i službeno dobila slučaj protiv njega, ali njena borba, tvrdi, daleko je od završetka. Svoju je priču ispričala novinarki The Guardiana. Prenosimo je u cijelosti

Povratak na Net.hr