Poražavajuće brojke

Američki frizeri na tečaju za prepoznavanje znakova nasilja u obitelji: Žrtve su svaka treća žena i svaki sedmi muškarac

Piše: HINA / Vrijeme: 18:00 02.01.2017 / Rubrika: ,
Foto: Medioimages/Photodisc/Thinkstock
0

Frizeri u američkoj saveznoj državi llinois pohađat će poseban tečaj kako bi se osposobili prepoznati znakove nasilja u obitelji, prema novome zakonu koji je stupio na snagu 1. siječnja.

Više desetaka tisuća frizera, brijača i drugih profesionalaca zaposlenih u salonima za uljepšavanje u toj državi, u kojoj se nalazi treći najveći grad Sjedinjenih Država, Chicago, obvezni su pohađati tečaj kako bi dobili licencu.

Kako prepoznati žrtve

Znakovi nasilja raznoliki su, od modrica i kontuzija do socijalne isključenosti.

Oko 88.000 frizerskih salona Illinoisa obuhvaćeno je tečajem, iako nisu obvezni prijaviti znakove obiteljskog nasilja.

Šokantni podaci

Svaka treća žena i svaki sedmi muškarac u Sjedinjenim Državama žrtve su obiteljskog nasilja, prema podacima Udruge Chicago Says No More koja je osmislila novi način borbe protiv takvog oblika nasilja i spolnog zlostavljanja.

Ideja da se frizera osposobe za prepoznavanje znakove nasilja u obitelji nije nova jer državni savez Professional Beauty Association već desetak godina organizira slične tečajeve.

Piše: HINA / Vrijeme: 18:00 02.01.2017 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Filmska priča cure iz Hrvatske

‘Dvije godine nakon susreta u polumračnom avionu mislila sam da ga neću prepoznati. Danas smo zaručeni’

Andrea Šimunic je uspješna, kreativna i užasno draga mlada cura, modna menadžerica, beauty blogerica i youtuberica iz Koprivnice, s trenutnom adresom u Švedskoj, a sljedećom u vjerojatno nekoj malo južnijoj europskoj državi. Odlučila nam je prilično detaljno ispričati zašto je i kako uopće završila u Švedskoj, ali ono najvažnije - kako je stvarno proživjela (zapravo, kako još uvijek živi) potpuno nevjerojatno-nestvarno-filmsku verziju ljubavi sa svojim zaručnikom, Šveđaninom Petterom. I ozbiljno ne pretjerujemo, dosta je filmski

Ispovijest mame

‘Ostati u groznom braku samo zbog djece je potpuno pogrešno. Evo zašto si to ne biste trebale raditi’

Iako se ponekad pokušavate uvjeriti da će se vaš brak čarobno popraviti i da će sve odjednom biti u redu, nekad je situacija jednostavno osuđena na propast. Ova mama to jako dobro zna i zato je odlučila napisati otvorenu poruku svim ženama koje ostaju u groznim brakovima samo zbog djece. Vaša djeca tako nisu sretnija, niti ste same sretne, pa, koja je onda poanta?

Povratak na Net.hr