Poražavajuće brojke

Američki frizeri na tečaju za prepoznavanje znakova nasilja u obitelji: Žrtve su svaka treća žena i svaki sedmi muškarac

Piše: HINA / Vrijeme: 18:00 02.01.2017 / Rubrika: ,
Foto: Medioimages/Photodisc/Thinkstock
0

Frizeri u američkoj saveznoj državi llinois pohađat će poseban tečaj kako bi se osposobili prepoznati znakove nasilja u obitelji, prema novome zakonu koji je stupio na snagu 1. siječnja.

Više desetaka tisuća frizera, brijača i drugih profesionalaca zaposlenih u salonima za uljepšavanje u toj državi, u kojoj se nalazi treći najveći grad Sjedinjenih Država, Chicago, obvezni su pohađati tečaj kako bi dobili licencu.

Kako prepoznati žrtve

Znakovi nasilja raznoliki su, od modrica i kontuzija do socijalne isključenosti.

Oko 88.000 frizerskih salona Illinoisa obuhvaćeno je tečajem, iako nisu obvezni prijaviti znakove obiteljskog nasilja.

Šokantni podaci

Svaka treća žena i svaki sedmi muškarac u Sjedinjenim Državama žrtve su obiteljskog nasilja, prema podacima Udruge Chicago Says No More koja je osmislila novi način borbe protiv takvog oblika nasilja i spolnog zlostavljanja.

Ideja da se frizera osposobe za prepoznavanje znakove nasilja u obitelji nije nova jer državni savez Professional Beauty Association već desetak godina organizira slične tečajeve.

Piše: HINA / Vrijeme: 18:00 02.01.2017 / Rubrika: ,

Imaš komentar?

Još iz rubrike

Ispovijest Youtube zvijezde

‘Naša zadnja zajednička noć bila je pravi teror. Napio me, silovao, snimio i sve objavio online. Zatim je počela borba’

Chrissy Chambers duge četiri godine borila se, na sudu, ali i izvan njega, protiv svog bivšeg partnera, koji ju je napio, snimao seks s njom te zatim te snimke objavio na poznatoj porno stranici na internetu. Prije nekoliko je dana napokon i službeno dobila slučaj protiv njega, ali njena borba, tvrdi, daleko je od završetka. Svoju je priču ispričala novinarki The Guardiana. Prenosimo je u cijelosti

Povratak na Net.hr