U Crveni ciklus stiže makedonski pijanist Simon Trpčeski

Nakon jedinstvenog Pogorelića, sjajnog Brune Vlaheka, velikog Maksima Mrvice u petak, 30. ožujka u sklopu Crvenog ciklusa gostuje makedonski pijanist – virtuozni Simon Trpčeski!

Priča njegove karijere doista se poklapa s onom poznatom “preko trnja do zvijezda” kako i sam voli često isticati, a danas se slobodno može reći da je Trpčeski ne samo dotaknuo nebo svjetskog pijanizma, nego da njegova zvijezda stoji visoko na tome nebu – i sjaji punim sjajem!

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će mladi maestro međunarodne karijere Ivan Repušić koji je dirigiranje studirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu kod Igora Gjadrova i Vjekoslava Šuteja, a usavršavao se kod uglednih dirigenata: Kazushi Onoa, Jorma Panula, te Gianluigi Gelmettija.

Puno optimizma i pozitivnih emocija očekuje nas na najnovijem koncertu u Crvenom ciklusu.

S virtuoznim Trpčeskim putujemo visoko put neba svjetskog pijanizma, a s maestrom Repušićem i Zagrebačkim filharmoničarima poletnim tonovima, Saint-Säensa, Paula Dukasa, Richarda Straussa, praizvedbom skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića. Na koncertu će prigodno biti izvedena i skladba makedonskog skladatelja Damira Imeria povodom 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa Hrvatske i Makedonije.

Veleposlanstvo Republike Makedonije, Elizabeta Kančeska-Milevska ministarica kulture Republike Makedonije te predstavnici hrvatskog državnog vrha na taj će način obilježiti ovu veliku i važnu godišnjicu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr