Prva regionalna stand up komedija S Nogu uskoro u Vidri

Prva regionalna stand up komedija S Nogu popularnog stand up komičara Pedje Bajovića održat će se 11. listopada u 20 sati u kazalištu Vidra.

Komedija S Nogu je već obišla šest država bivše Jugoslavije i oduševila više od dvije tisuće gledatelja. U jednoipolsatnom nasmijavanju ovaj, kako sebe naziva ‘post-Jugoslaven’, gledateljima otkriva vlastita iskustva i opservacije o načinu života na ‘ovim prostorima’, o temama koje nas i dalje povezuju, ali i o različitostima koje nas dijele kao svjetlosne godine.

“Ovo nije nikakva nostalgična priča, već priča o nama danas i tu. Politike ima, ali je prisutna upravo onoliko koliko i druge, mnogima i važnije stvari: novac, obitelj, sport, estrada…”, objašnjava Pedja Bajović.

“Imam sreću i svojevrsnu privilegiju da se puno krećem po regiji i mogu uspoređivati mentalitete, medije, političke procese, a sve to je u nekim detaljima gotovo identično u svakoj od naših zemalja, a u nekim stvarima smo toliko odvojeni, kao da živimo na različitim planetima Sunčevog sustava!”, nastavlja Pedja.

Naime, boraveći u skoro svim zemljama bivše Jugoslavije tijekom svojih 40 godina, Pedja je u svima njima otkrio nepresušnu inspiraciju za svoje nastupe. Pričom koja je velikim dijelom autobiografska, te inteligentnim i zdravim humorom razbija mnoge predrasude o ljudima koji žive u susjednim zemljama i te iste predrasude dovodi do apsurda, a smijeh je pritom jedini lijek.

U predstavi nisu izostavljeni ni Zapadnjaci te razlike između ovdašnjih ljudi i njih “tamo”, a razlog tomu je i taj što je Pedja Bajović proveo dvije godine u SAD-u na postdiplomskim studijima komunikacija. Tu je i nastala ljubav prema stand up komediji.

Nakon kazališne premijere regionalne stand up komedije koja je dobila zasluženo mjesto i na kazališnim daskama, Pedja Bajović u studenom odlazi na prestižno natjecanje stand up komičara Seattle International Comedy Competition 2012. Na ovo je natjecanje pozvan kao jedini predstavnik s ‘ovih prostora’, a u natjecanju koje traje gotovo mjesec dana svoje komičarske sposobnosti će okušati skupa s tridesetak komičara iz cijelog svijeta.

Pedja Bajović je i jedan od utemeljitelja regionalne stand up komičarske skupine SVE5 koja je poslije prerasla u pravu regionalnu stand up scenu koja okuplja desetak komičara te se razvija velikom brzinom.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr