Napravite scenarij i snimite svoj film

Dođite na Blankove besplatne filmske radionice za male i velike gdje imate priliku napraviti svoj scenarij. Po najboljim scenarijima snimaju se i kratki filmovi.

Blank filmski inkubator iz Zagreba organizira početnu filmsku radionicu za građanstvo s početkom u četvrtak, 27. rujna, u 20 sati. Radionica je besplatna za studente. Besplatna početna dječja filmska radionica za starije osnovnoškolce počinje u subotu, 6. listopada, u 12 sati. Radionice se održavaju na Trgu Ivana Kukuljevića 1a u Španskom.

Voditelji radionica su Dario Juričan, Hana Jušić, Daniel Bakotić i Igor Jelinović.

Radionice obuhvaćaju: uvod u kratki film (gledanje kratkih filmova i diskusije), scenarij (od ideje do knjige snimanja), kameru/rasvjetu (rad s izmjenjivim prime objektivima), zvuk, montažu (osnove softvera, efekti, kolor korekcija, eksportanje), produkciju (osnove gerilske produkcije) i rad s glumcima.

Svaki od sudionika napraviti će scenarij, a po najboljim scenarijima snimaju se kratki filmovi. Radi se s vrhunskom opremom u HD formatu. Polaznici će po završetku radionice steći temeljno praktično znanje za rad na filmu.

Prijave se primaju do samog početka radionica na: blankzg.hr@gmail.com. Više informacija o radionicama: http://www.blankzg.hr

Blank je filmski inkubator koji već 9 godina organizira filmske radionice i producira kratke filmove.
Blankovi fimovi bli su u konkurenciji Locarno film festivala, Dana hrvatskog filma, Festival igranog filma u Puli, Zagreb Film Festivala, Motovun Film Festivala i drugih.Pokrovitelji radionice su Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba te Hrvatski audiovizualni centar.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr