FOTO: Jedu ih svakodnevno, ali mi ih ne bismo imali srca progutati

Kuhana sova, bebe medvjedići, mozak ili mala babuška uz dodatak krastavaca i jaja većini zvuči jako odbojno. Biste li ipak probali koji zalogaj da vam netko sve servira na pladnju kao da ste samo Visočanstvo?

Nikad ne recite nikad jer sudbina je jako varljiva. U Japanu postoji tradicija pripreme i serviranja hrane koja seže još iz petog stoljeća, a podjednako je vole i klinci i veliki. Ona zahtjeva puno truda i vremena kako bi na kraju dobili fascinantan, oku privlačan, zabavan i ukusan obrok – bento. Postoji nekoliko varijacija bento klope, a sve su lijepe, slatke i pune emocija.

Puna kutija emocija reklo bi se jer je upravo bento čvrsta poveznica između roditelja i djece. Japanci drže da se ovakvim načinom pripreme obroka prenose emocije roditelja prema djeci.

U novoj cate-201007060329004 predstavljamo Little Miss Bento (Shirley Wong), poznatu bento umjetnicu iz Singapura, kuharicu, blogericu i prvu certificiranu singapursku instruktoricu za japanski sushi. Njezine bento poslastice izgledaju toliko slatko da bi ih je šteta pojesti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr