SPIKOM NA SPIKU

TKO BI BIO JAČI? ‘Superheroj’ Hrvatko dobio dostojnog protivnika – nabildanog Srboljuba

Od kako je usluge i proizvode jedne domaće banke počeo reklamirati crtani superheroj Hrvatko, ljudima nije jasno ni što je on ni čemu zapravo treba služiti. Pogotovo odakle mu takvo ime. Srećom pojavio se pandan iz Srbije pa je napokon sve sjelo na svoje mjesto.

Saša Ristić Krieger je konceptualni umjetnik i dizajner likova u tvrtki Mad Head Games. Kaže da nije mogao odoljeti hrvatskom superjunaku (koji je zapravo antijunak, s obzirom da se bori za dobrobit banke) te mu je stvorio dostojnog protivnika – nabildanog Srboljuba.

Zašto? Samo zato jer može i zna… Ni nama nitko nije objasnio tko ili što bi trebao biti Hrvatko pa nikome ništa.

Čim sam vidio superheroja Hrvatka, moja je dužnost bila da odgovorim na tu agresivnu politiku Zagreba, i regrutiram Srboljuba, jer tko bi ovaj napaćeni narod mogao obraniti od nadolazeće prijetnje. Želeo sam poručiti da se ovaj narod ima čime braniti štiteći time svoj suverenitet, živote i imovinu svih njenih građana :-) Šalu na stranu, ovaj bi gore spomenuti citat bio strava kad bi bio izgovoren iz dobro poznatih usta u udarnom terminu vijesti :-). Ideja je nikla kao što rekoh nakon što sam vidio reklamu za hrvatsku banku, začinjen s trenutnom zategnutom situacijom između dvije zemlje (kao da je nekad bila labava). Smatrao sam da bi bilo dosadno da postoji Hrvatko, a da ne postoji Srboljub”, napisao je Ristić na svom Facebooku.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr