VIDEO: U Hrvatskoj snimljen nevjerojatan podvig

Faith Dickey je svjetska rekorderka u hodanju po užetu, no pred nju je u reklami za Volvo stavljen novi izazov: prehodati uže između dva kamiona koji jure po autocesti.

Prizori snimljeni na zatvorenoj hrvatskoj autocesti izgledaju kao iz nekog vrhunskog akcijskog filma, što nije ni čudno s obzirom na to da je na projektu radio i Peter Pedrero, jedan od poznatijih kaskaderskih koordinatora u Hollywoodu.

Iako je prvenstvena namjera demonstrirati preciznost i prilagodljivost kamiona Volvo (što je uspješno učinjeno), na gledatelje je ipak najveći dojam ostavila Faith, koja je hodala po užetu između dva kamiona koja su jurila prema tunelu.

Video pod redateljskom palicom Henryja Alexa Rubina, koji ima i nominaciju za Oskara, nastao je u suradnji s produkcijskom kućom PAKT Media. Većinu ekipe od oko 100 članova činila je hrvatska ‘posada’, a snimanje koje se odigralo prije godinu dana trajalo je sedam dana.

Prije samog snimanja, ekipa je na lokaciji provela i nekoliko dana uvježbavanja, a Tina Fras iz PAKT Medije nam pojašnjava da je projekt, koji je uključivao 6 kamera, dva izuzetno koordinirana kamiona i ekipu od oko 100 članova, bio zaista jedinstveno iskustvo.

Ipak, i sama priznaje kako je najveći spektakl za oči bio promatrati sitnu Faith kako izvodi vratolomije na užetu, a kako je uopće uspjela izvući živu glavu, svakako provjerite u videu:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr