VIDEO: Zbog 'neprirodne boje kose' ne smije u školu

Koliko crveno je precrveno? To je pitanje s kojim se suočila škola u Južnoj Karolini (SAD) kada je jedna učenica odlučila obojiti kosu.

Iako je neko vrijeme bila bez sankcija, ipak je odlučeno da je njezina boja kose – neprirodna. Kako bi je naučili pameti i educirali o važnosti školovanja, kojem smetnja može biti čak i boja kose, 13-godišnju djevojčicu su odlučili – suspendirati.

Hannah Adams i njezine prijateljice obojile su vrhove crveno dok su bile na proljetnim praznicima. U pravilima škole stoji da odjeća i kosa ne smiju ometati rad i mir u razredu, a jedno od pravila je i da nije dopuštena ‘neprirodna boja kose’.

S obzirom da je crvena, barem tehnički, boja kose koju ljudi mogu imati, majka suspendirane učenice smatra da škola ima drugih motiva zbog kojih je Hannah suspendirana.

Također, ona nije jedina učenica s takvom bojom kose, a niti jedina koja ima ‘neprirodnu boju kose’. Razočarana majka smatra da se pravila trebaju odnositi ili na sve ili na nikoga, prenosi Fox Carolina.

I 13-godišnja Hannah uviđa apsurdnost ove situacije te komentira da je više neželjene pažnje privukla reakcijom škole nego svojim crvenim vrhovima. Reportažu i razgovor s djevojkom možete pogledati ovdje:

http://WHNS.images.worldnow.com/interface/js/WNVideo.js?rnd=974161;hostDomain=www.foxcarolina.com;playerWidth=596;playerHeight=355;isShowIcon=true;clipId=6938116;flvUri=;partnerclipid=;adTag=Video%2520Player;advertisingZone=;enableAds=true;landingPage=;islandingPageoverride=false;playerType=STANDARD_EMBEDDEDscript;controlsType=overlay

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr