VIDEO: Evo što Ameri misle o europskoj demokraciji

Već smo navikli na to da se velik broj Amerikanaca smatra centrom svemira i da su u potpunom neznanju o ostatku svijeta. No, još uvijek nas uspijevaju iznenaditi svojim ‘provalama’.

Jedan takav prizor odigrao se u vijestima postaje Fox dok je voditeljica razgovarala s gostom iz Norveške. Tema razgovora bila je suđenje norveškom ubojici Breviku i to što mu se ne sudi u javnosti. U jednoj je rečenici gost iz Norveške spomenuo kako je Brevik iskoristio slobode demokracije kako bi ubio svoje sunarodnjake.

Na tu se njegovu rečenicu voditeljica osvrnula riječima da je čula da većina norveških policajaca niti ne nosi oružje i da baš ne zna može li se to nazvati demokracijom.

Nismo sigurni na koju definiciju riječi demokracija je mislila kada je to izjavila, a ne možemo baš niti garantirati da je uopće mislila, no moramo priznati da smo se dobro nasmijali njezinoj izjavi.

Ako pod time mislite na ‘nevjericu, čuđenje, šok i udaranje dlanom o čelo’. No, znate – smijeh. Slično nepoznavanje pojmova svakako pogledajte u isječku:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr