VIDEO: Brutalni fajtovi između manekena i boraca

U skladištima u zabačenim dijelovima New Yorka održavaju se ilegalne borbe između…(pazite sad) manekena i uličnih ili profesionalnih boraca.

Borbe se svode na to da manekeni pokušavaju ne dobiti previše batina i donekle sačuvaju obraz (doslovno), a privlače poveću publiku kada god se organiziraju.

Ovaj poseban događaj zove se Friday Night Throwdown, a poznatiji je kao ‘Manekenski klub boraca’. Ako gajite predrasude prema manekenima, ovaj put bili biste u pravu, donekle, jer oni zaista stalno gube.

Gube svi, osim manekena imena ‘Rockstar’ Charlie, koji svoje pobjede može zahvaliti osmogodišnjem treningu boksa. No, on je svoju manekensku karijeru i započeo zbog ovih ilegalnih borbi, na kojima ga je učio jedan modni agent.

Organizator kaže da se manekeni prijavljuju iz želje da dokažu da mogu raditi i nešto drugo osim zarađivati novac zbog toga što su zgodni. “Ne boje se primati niti davati udarce”, rekao je.

Po borbi, sudionici dobivaju 150 dolara, a u interesu im je pobijediti, jer im se honorar povećava svakim idućim dolaskom. No, cijela stvar nikako nije šala, objasnio je organizator. Krvavi nosevi, slomljena rebra, šljive, natečena lica uobičajeni su rezultati tučnjava.

Jedan od sudionika rekao je kako mu je posebno drago kada ga na cesti netko prepozna iz borbe od prošle večeri.

Borbe su, ponekad, toliko brutalne da vlasnici prostorija u kojima se održavaju, prijete policijom, jer se boje da će biti odgovorni za ozbiljne ozlijede nekog od sudionika.

Kako izgleda jedna večer ‘Manekenskog kluba boraca’, svakako pogledajte u videu:

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr