VIDEO: Bizarno, neobično ili predivno?

Iz razloga što nerijetko putuju daleko zbog posla, Japanci su smislili razne načine kako da ostanu u bliskom kontaktu s voljenim osobama dok su daleko od kuće. Ovaj zadnji projekt, osim što je neobičan, je i prilično sablastan. Radi se o jastuku koji vas grli dok pričate s nekim na mobitel.

Profesor Hiroshi Ishiguro stvorio je Hugvija, robotičkog jastuka u kojeg možete staviti mobilni uređaj dok pričate s nekime. Jastuk koji je ljudskog oblika u sebi ima senzore koji reagiraju na glas, te vibrira ovisno o njemu, jače i brže kada je glasnije, a lakše kada je tiše.

Na Hagviju se još uvijek radi i Hiroshiju je cilj da jastuk bude još osjetljiviji na podražaje, te da omogući da, kada zagrlite svog Hugvija, onaj na drugi strani reagira, grleći osobu s kojom razgovarate.

Iako je ideja dobronamjerna, ne možemo ne primijetiti da Hugvi pomalo izgleda poput nečega iz japanskih hororaca, pa nismo baš sigurni bismo li se usudili probati ga. Za sada Hugviju prognoziraju veliki uspjeh u Japanu, među ljubavnicima i obiteljima.

http://cdn.springboard.gorillanation.com/mediaplayer/springboard/youtube/odct001/nJXkL7bcQR0/

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr