Mačak je zaslužan

A TOTALNO NIJE HTIO: Izabrali metalca u gradsko vijeće iako se nadao da neće

Norveška black heavy metal legenda prisiljena je ‘odslužiti’ sljedeće dvije godine u lokalnom gradskom vijeću nakon što se iz šale kandidirao, piše RT.

“Moja se kampanja sastojala od moje fotografije na kojoj držim mačku i natpisa ‘Molim vas, ne glasajte za mene”, izjavio je.

SISE I PIVO: Stranka pozvala da na izborima biraju dekoltee, a ne ocjene

‘Nisam očekivao pobjedu’

Gylve ‘Fenriz’ Nagell, poznatiji kao član benda Darkthrone, pristao je kandidirati se na izborima kako pi popunio mjesto na ‘rezervnom popisu’ za vijećnike, ali nikada nije očekivao da će pobijediti.

“Nazvali su me i pitali hoću li biti na popisu (rezervnih predstavnika)” objasnio je Fenriz. “Rekao sam može, misleći da ću vjerojatno biti 18. na popisu pa da neću ništa morati raditi. Samo im je trebao kompletni popis da… pa, teško je raspravljati o lokalnoj politici na stranom jeziku”.

Izgleda da je sama mačka (čije se ime može grubo prevesti kao Maslac od Kikirikija) bila dovoljna da privuče puno glasača te sada Nagell mora biti član vijeća barem dvije godine prije nego što bude u stanju odstupiti.

“Nisam baš oduševljen svime time. Dosadno je. A nema ni nekog novca u tome, kažem vam”, izjavio je novopečeni vijećnik.

“Radi se o pome da moram uskočiti kada uobičajeni ljudi koji idu na velike sastanke budu bolesni ili slično. Onda moram sjediti tamo i osjećati se glupo među svim onim ljudima.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr