Kad Mrsić uvede promjene – ne znaš kamo ćeš od sreće

Jučer sam na tevejcu, točnije u Dnevniku, gledao našeg ministra rada Miranda Mrsića.

U najavnom prilogu novinar najavi neke drastične promjene koje će sam ministar osobno priopćiti u prilogu koji slijedi… i krene prilog. Prikazaše onu binu di ministri daju izjave, kad eto Mršića, grabi hodom ka Švabo po Kragujevcu. Popnu se on na binu i veli:
– Ljudi… imamo ekstra novost… ovo svijet još vidio nije… nakon ove moje objave, ništa više neće biti ka prije!

Ja sam odmah od sreće, iz ormara izvukao našu hrvatsku zastavu… obuka sam dres od reprezentacije… sav onako ukockan počeja mavat zastavom i skandirat “Mr-sić, Mr-sić Mr-sić!!!”, reko evo nama 200 iljada radnih mjesta, kad čujem Mrsića sa tevejca:

– Novo je da više nema mjesečnog javljanja na biro i onog udaranja pečata u radne knjižice… znate ono kad jednom mjesečno dođete pa vam cura opizderi pečat u knjižicu, e toga nema više!!! Eto to je to. Fala svima, ja sad odo!

Nema majko, ovaj kad uvede promjene to ne znaš kamo ćeš od sreće. Godinama smo imali onaj pripravnički staž gdje bi kao pripravnik imao 70% od pune plaće, a onda je došao Mrsić i uveo pojam ‘stručno osposobljavanje’ (nije govno nego se pas posro) i plaću od 1.600 kn za sve prvozaposlenike. 1.600 kn odnosno 213 eura.

213 eura je prava europska pripravnička plaća.
P.S. Prosječna plaća u Indiji je nešto oko 70 eura. Našim pripravnicima i nije tako loše, imaju 3 indijske plaće i po, za sada dostupnim informacijama, ne voze se na krovovima vlakova dok idu na posao.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr