„Žene sa interneta“: Manekenka Mina Milenković je žrtva medija i policije

To što nema dokaza ne znači da nije silovana

25.6.2013.
19:14
VOYO logo

Internet stranica Žene sa Interneta osudile su brojne srpske medije koji su "bez ikakvog srama i elementarne ljudske pristojnosti i kršeći pravila novinarskog kodeksa" objavile priču da je manekenka Mina Milenković izmislila silovanje.

Na stranici "Žene sa Interneta" se navodi da su mediji takve tvrdnje "potkrepili" lekarskim izveštajem i policijskim o njenom "nepouzdanom svedočenju", što nije dovoljan dokaz da se silovanje nije dogodilo, prenosi portal Nadlanu.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da raščistimo: lekarskim pregledom se NE može utvrditi da žena nije silovana. To što policija, navodno, „sumnja u njenu verziju priče“, NIJE dokaz da je ona netačna - navodi se u tekstu.

Da podsetimo, svi srpski portali su u nedelju preneli obaveštenje da je manekenka nestala u ranim jutarnjim časovim nakon provoda na splavu "River", objavljeno na oficijelnoj stranici "Kristal model agencije", čiji je Mina član. Njen nestanak je prijavljen i policiji, koja ju je kasnije pronašla u blizini Resnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žene sa Interneta" smatraju da je silovanje traumatično iskustvo i da od žrtve ne može očekivati da da jasnu izjavu o počiniocima i okolnostima i da "zločin silovanja ne mora da uključuje primenu fizičke sile, a često uključuje druge vrste onesposobljavanja kao što su alkohol i droge koje mogu da utiču na žrtvino kasnije svedočenje".

Takođe, Žene sa interneta su osudile i to što je policija iznosila svoje "sumnje" u javnost, jer svaka spekulacija o tome kako se zločin odigrao je "nehumana i nepristojna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsećanja radi, izvor u policiji je otkrio da je Mina u pijanom stanju napravila scenu na splavu, a zatim ju je obezbeđenje izbacilo napolje.

- Tada je ušla u automobil, koji joj je ranije dao dečko. Autom je udarila nekoliko okolo parkiranih automobila, a zatim izašla napolje. Od tada do nedelje popodne niko je nije video - rekao je isti izvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senazcionalističko pisanje medija je, kako smatraju administratori te internet stranica, samo proizvelo jako štetne posledice i na žrtvu i na društvo.

Na kraju se dodaje da je ovo jako bitna tema i da ženama koje su žrtve ovakvog jednog strašnog zločina treba pružiti punu pomoć i podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo