Zapalio se zbog duga od 50.000 dinara

Nije mogao da podnese da to izmire njegovi prijatelji

17.6.2013.
10:01
VOYO logo

Valjevac Radovan Ž. (56) polio se u nedelju ujutro benzinom i zapalio, a komšije i poznanici tvrde da je ovaj očajnički korak posledica beznađa u koje je zapao jer nije mogao da vrati nagomilani dug zbog bankarskog kredita i kamata koji su počeli da isplaćuju žiranti.

Dim iz Radovanove kuće u Varvarinskoj ulici na periferiji Valjeva uočile su komšije oko osam sati ujutro. Radovan je poslednjih meseci živeo sam, a ulazna vrata bila su zaključana, tako da u prvi mah nisu ni posumnjali da je on unutra. Međutim, vatrogasci koje su pozvali, gaseći vatru u sobi su otkrili već skoro potpuno izgorelo telo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako za Blic kažu izvori bliski istrazi, prvi rezultati uviđaja odagnali su sumnju na zločin i ukazali na samoubistvo jer se, sudeći po tragovima, Radovan polio benzinom i zapalio.

- Pošten, prepošten čovek... A takvi se valjda najbrže "slome" kad im se život iz korena promeni nagore. Sa suprugom je prethodnih godina držao prodavnicu u prizemlju kuće, ali su morali da je zatvore zbog manjka. Da bi taj minus "pokrio", uzeo je kredit od banke. Međutim, s obzirom na to da je izgubio i posao u valjevskom preduzeću "Remont", više nije mogao redovno da vraća dug koji su kamate samo uvećavale - pričaju Radovanove komšije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od njih su, kako kažu, Radovanu bili i žiranti za bankarski zajam, pa su nedavno umesto njega izmirili tri rate zaostalog duga banci, više od 50.000 dinara, koje Radovan nije mogao da otplaćuje.

- Bilo mu je izuzetno teško jer on je bio čovek koji je radio i zarađivao, a onda je za kratko vreme dospeo u situaciju da sa dugovima ne može da se izbori. Sve je postalo još gore kada mu se prošle godine obesio otac koji je živeo u selu, a pre nekoliko meseci napustile su ga supruga i dve ćerke. Odselile su se kod njenih roditelja jer više nisu mogle da izdrže pritisak i krizu u kojoj se porodica našla. Izgubio je svaku nadu i volju - kaže jedan od Radovanovih prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za samo godinu dana, ovo je već drugi slučaj samospaljivanja u valjevskom kraju. U junu prošle godine policija je u ataru sela Kunice našla izgorelo telo Saše J. (49), suvlasnika jedne valjevske mesare. Istraga nije otkrila tragove nasilja na telu, već da se on ugušio zbog nedostatka kiseonika, nakon što se polio benzinom i zapalio. Motiv tog samoubistva i dalje je nepoznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo