Vodič za besplatan doček Nove godine

Kuda za novogodišnju noć?

29.12.2012.
22:15
VOYO logo

Tradicionalni doček Nove godine i ovog 31. decembra biće organizovan na gradskim trgovima širom Srbije, a uz skromnija izdvajanja lokalnih samouprava, nastupaće uglavnom domaći pevači i rok grupe, dok će u ponoć gradovi biti obasjani vatrometom, prenosi Tanjug.

Beograd će i ove novogodišnje praznike dočekati tradicionalnim manifestacijama, a centralni događaj, novogodišnji koncert na otvorenom, vraća se na Trg Republike, na kome će nastupati Masterblastersi i Rok hor, Jelena Mihailović, Marčelo i Iskaz, dok će u 2013. godinu prisutne uvesti Električni orgazam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slogan ovogodišnje proslave Nove godine, za koju je iz gradskog bužeta izdvojeno oko 10,5 miliona dinara, što je duplo manje nego lane, je "Budi očaran, budi jedinstven, budi u Beogradu". Za najluđu noć u prestonici očekuje se dolazak od 10 do 15 hiljada turista.

Najbolji doček kako u Srbiji, tako i u regionu, bar prema najavama gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića biće u Novom Sadu gde će na Trgu slobode nastupiti Vlado Georgijev, zatim Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja i hor Viva voks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan budžet za organizaciju manifestacija za dva Božića i Nove godine je oko 17 miliona dinara, što je na nivou prošlogodišnjeg budžeta, kažu gradske vlasti, ali uz "mnogo više sadržaja od prošlogodišnjeg".

Georgijev je najavio da će kompletnu opremu za novogodišnji koncert lično on platiti i da se na to, kako je rekao, odlučio posle negativne medijske kampanje koja je vođena protiv dočeka. Naime u medijima se pojavila informacija da bi Georgiev za taj nastup trebalo da dobije pedeset hiljada evra, ali je on to demantovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradskom trgu u Užicu u najluđoj noći nastupiće pop pevačica Goca Tržan, trubački orkestar Ivana Jovanovića, a u ponoć će biti tradicionalni vatromet.

Gradske vlasti za program dočeka Nove godine izdvojile su oko dva miliona dinara, a za nešto bogatiji novogodišnji program nego prethodnih godina, odlučili su se zbog činjenice da najveći broj Užičana ne planira odlazak van grada za Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novogodišnjoj noći, one koji žele da Novu 2013. godinu da dočekaju na ulicama Kragujevca, na Đačkom trgu od 22 sata očekuje koncert lokalnih bendova "Propaganda 117", "Epilog" i "90-ti minut". Prve minute Nove godine označiće vatromet sa Skupštine grada.

Skupština grada Jagodine organizovaće i ove godine doček Nove godine na centralnom gradskom trgu, a gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, će u prvim minutama Nove 2013. godine dežurnim zdravstvenim radnicima, policajcima i vatrogascima, ali i prvorođenim bebama podeliti više od 150 zlatnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na gradskom trgu, uz kuvano vino i rakiju, raskošan vatromet, pevaće Bojana Barjaktarević i orkestar Vladana Alempijevića, a gradsko klizalište, koje je takođe na centralnom trgu, radiće celu noć.

Novogodišnji program na gradskom trgu u Čačku počinje u 22 sata, a najpre će nastupiti "Akustik bend", čiji je repertoar obiman, od starogradske muzike do popa, roka, bluza i džeza, dok će u ponoć, nakon vatrometa Čačane zabavljati trubački orkestar Mileta Stanića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leskovčane, koji odluče da Novu godinu dočekaju na gradskom trgu Široka čaršija, zabavljaće poznati pevač Haris Džinović, čiji će nastup grad koštati 980.000 dinara.

Pored Džinovića, Leskovčani će imati dobru zabavu uz trubače, vatromet i tople napitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posetioce Zlatibora zabavljaće kultni bend "Bajaga i Instruktori" koji će održati novogodišnji koncert na Kraljevom trgu koji će biti propraćen spektakularnim vatrometom.

Za razliku od drugih lokalnih samouprava, novogodišnji program u Kruševcu neće biti finansiran budžetskim sredstvima, već će celokupan program, uključujući i koncert Miroslava Ilića, koji košta tri miliona dinara sponzorisati privrednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za dekorativnu novogodišnju uličnu rasvetu iz budžeta grada biće izdvojeno oko 800.000 dinara, što je znatno manje nego ranijih godina, dok će dekorisana površina biti znatno veća.

Nišlije će 2013. godinu dočekati na centralnom gradskom trgu sa Sanjom Ilićem i "Balkanikom", a za celokupnu organizaciju dočeka biće izdvojeno 3,5 miliona dinara, odnosno za dva miliona manje nego lane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za doček nove 2013. godine lokalna samouprava u Subotici izdvojiće 1,5 miliona dinara, a na centralnom gradskom trgu nastupiće Der Henriette, bend "Sugarloaf" iz Mađarske i domaći Ex Yu band.

U ponoć će biti priređen vatromet, a građani će moći da zaigraju uz valcer "Na lepom plavom Dunavu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaz će, naravno biti slobodan, jedino ograničenje biće zabrana unošenja bilo kakvog oružja, pirotehničkih sredstava i petardi, a posetioci mogu uneti svoju hranu i piće, ali ne u staklenoj ambalaži, rekao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

U novogodišnjoj noći, uz besplatno vino i čaj, Zrenjanince će na Trgu slobode grejati i tamburaški sastav "Melem" iz Melenaca i novobečejski orkestar "Dan šesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz tradicionalni vatromet i tamburaše na centralnom gradskom trgu u ponoć srećnu Novu godinu građanima će poželeti i gradonačelnik Ivan Bošnjak.

Gradska vlast je tako odlučila da, umesto pevačima zvučnih imena, priredi jeftiniji doček Nove godine, uz banatske muzičare, a deo sredstava izdvoji u socijalne svrhe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novu godinu stanovnici opštine Bačka Topola dočekaće skromnije nego do sada, uglavnom u svojim kućama sa porodicom i prijateljima, a razlog je loša finansijska situacija.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo