Ukradeni paketići namenjeni socijalno ugroženoj deci

Čuvari pregledaju snimke sa sigurnosnih kamera

20.12.2013.
19:39
VOYO logo

Na novosadskom Medicinskom fakultetu danas su ukradeni skoro svi slatkiši i igračke prikupljani u višednevnoj humanitarnoj akciji "Slatkiš za osmeh" za socijalno ugroženu decu, saznaje "021".

U petodnevnoj akciji sakupljeno je oko sedam džakova slatkiša, igračaka i školskog pribora, od čega je većina ukradena. Volonteri su od ponedeljka sakupljali slatkiše, od kojih je trebalo danas da naprave paketiće i odnesu deci. Sve sakupljeno čuvano je u ormarićima koje je neko obio, najverovatnije jutros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Sakupljani su slatkiši u holu fakulteta tokom cele nedelje, svakog dana od 10 do 14 sati, sa namerom da se naprave novogodišnji paketići i poklone u humanitarne svrhe, kao i svake godine što radimo. Danas je bilo u planu da se naprave paketići i odnesu deci, ali je neko ili su neki provalili u ormariće i odneli slatkiše. Ostali su prazni džakovi sa svega nekoliko igračaka, dok su svi slatkiši uzeti -, kažu za "021" organizatori ove akcije.

Kamere inače postoje na vratima sa ulice i prema Farmaciji, ali ne i kod ormarića, tako da se još uvek ne zna ko je lopov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Portiri pregledaju snimke, pa se nadamo da će uspeti da nešto saznaju. U slučaju da uspemo da vidimo ko je, ozbiljni smo u nameri da slučaj prijavimo policiji -, navode organizatori.

Novogodišnju akciju prikupljanja slatkiša, grickalica, sokića, školskog pribora i igračaka namenjenih za socijalno ugrožene mališane organizovao je Komitet za ljudska prava i mir, jedan od šest komiteta u okviru IFMSA-Serbia (Međunarodna asocijacija studenata medicine).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je moralna beda sve veća svedoči i vest od pre desetak dana kada je pokraden novac prikupljan na humanitarnoj žurci za novosadske beskućnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo