U Vranju nikad nije bio 5. oktobar

SPS Vranja proslavio 23. rođendan

17.10.2013.
22:34
VOYO logo

Svečanoj sednici u iznajmljenoj velikoj sali Skupštine grada prisustvovao je, pored rukovodstva partije, veliki broj članova i simpatizera stranke. Prvi izvršni sekretar GrO SPS-a Siniša Mitić govorio je o vremenu proteklom od osnivanja odbora do sada, podsetivši da je pre 23 godine u istoj sali SPS formirao Opštinski odbor.

Kada smo formirali stranku u Vranju nismo ni slutili kroz šta ćemo sve da prolazimo, jer niko od nas nije imao iskustva u višestranačkom političkom životu. Nismo znali da nas na putu razvoja očekuju brojna iskušenja, raspad zemlje, sankcije, ratovi i nastojanja pojedinih da nas unište –, kazao je Mitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisutnima se obratio i predsednik Okružnog odbora SPS Negovan Stanković, istakavši da je posle 23 godine postojanja GrO u Vranju teško isključiti emocije, uzimajući u obzir kroz šta je sve stranka u prošlosti prolazila.

Tolike godine u običnom, mirnom životu ne prolaze tako brzo, a što se tiče političkog života, kao da je formiranje odbora juče bilo. Prilikom formiranja prvog Opštinskog odbora bio sam ubeđen da ćemo dugo i uspešno raditi, ma koliko zvučalo neskromno –, rekao je Stanković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član Predsedništva SPS Novica Tončev uporedio je Vranje sa Havanom i Pjongjangom, kao grad među, kako je kazao, „najcrvenijim gradovima na svetu“.

Vranje i ceo Pčinjski okrug mnogo daju SPS-u, ali ja kao član Predsedništva stranke, mislim da Vranje i ceo pčinjski okrug, kao najveća socijalistička uporišta, zaslužuju da se na njih obrati mnogo više pažnje. -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tončev je rekao da je na poslednjoj sednici Predsedništva stranke tražio da se socijalisti koji sede u Vladi založe da Vranje i jug Srbije dobiju više sredstava, i da se izjednače sa Pomoravljem, Šumadijom, a o Vojvodini i da ne govorimo.

- Siromašni jug Srbije mora da dobija ako ne više, a ono bar isto onoliko sredstava koliko se izdvaja za Jagodinu ili Kragujevac -, rekao je Tončev i dodao da za sada u tim zahtevima ostaje usamljen i apelovao na stranačke kolege da ga podrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsednik GrO SPS u Vranju i gradonačelnik Zoran Antić je rekao da je zadovoljan rejtingom i rastom poverenja SPS-a kod birača i da oni "kojima se s vremena na vreme javljaju ideje o rušenju SPS-a mogu o tome samo da sanjaju".

Antić je naglasio da je Vranje bilo i ostalo prestonica socijalista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svečane sednice, u holu Skupštinskog dela zgrade organizovan je koktel za sve prisutne.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo