„Stečajnoj mafiji“ ukupno 44 godina zatvora

Pjevčeviću 9, a Kljajeviću 6,5 godina, plus novčane kazne

15.5.2013.
12:10
VOYO logo

Specijalni sud u Beogradu izrekao je presudu grupi poznatoj kao "stečajna mafija", na čelu sa bivšim predsednikom Trgovinskog suda u Beogradu Goranom Kljajevićem, kome je određena kazna od 6,5 godina zatvora i zabrana bavljenja sudijskom dužnosti narednih pet godina.

Na najvišu kaznu osuđen je bivši direktor Kreditno eksportne banke Sekula Pjevčević, koji je dobio devet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara, navodi Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, osuđen je na pet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara, a bivši stečajni upravnik predzeća "Rad" Miljko Živojinović, koji je takođe u bekstvu, osuđen je na pet godina zatvora.

Sudija Dušan Vojnović rekao je da je Kljajević osuđen za zloupotrebu službenog položaja i kršenja zakona od strane sudije i da mora da vrati 5.080 evra i 113.000 dinara koje je protivpravno stekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve presude

Optužnicom su obuhvaćena 34 optužena, a prvi na optužnici označen je Goran Kljajević.

Pored njega kao organizatori navedeni su beogradski advokat Nemanja Jolović, Sekula Pijevčević, vlasnik "Eko produkta" Milinko Brašnjević, kao i nekadašnja direktorka "Poštanke štedionice" Jelica Živković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presude ostalim osuđenima preneo je Blic: Anđelka Bitević (4 godine i 6 meseci i da vrati 800.000 dinara), Milivoj Mirković (3 godine), Zoran Jovanović (3 gdine), Srboljub Spasić (2,6 godina), Milorad Maksimović (dve godine), Radisav Jocović (dve godine) i po godinu dana Milan Rakočević i Mladen Stojčić.

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo