Šaranović platio ubistvo Bojovića 30.000 evra

A ubistvo Miloša Vidakovića plaćeno 50.000 evra

26.7.2013.
11:43
VOYO logo

Slobodan Šaranović uhapšen je prošle noći u Budvi zbog sumnje da je naručio ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića. U akciji crnogorske policije uhapšen je i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića, direktni izvršilac koji je za ubistvo plaćen 15.000 evra, piše Blic.

List piše da je Miloš Delibašić, koji je 16. jula uhapšen, sumnjiči se i da je organizovao ubistvo Pančevca Miloša Vidakovića 2. jula u Budvi. Naručilac ovog zločina je Vidakovićev kum Strahinja Stojanović (23) koji je Delibašiću za to platio 50.000 evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motiv osvetničke namere Slobodana Šaranovića da naredi ubistvo Nikole Bojovića je bilo to što je sumnjao da upravo Luka Bojović stoji iza ubistva njegovog brata Branislava u oktobru 2009.

Sukob porodica Šaranović i Bojović počeo je u leto 2009, kada je pod misterioznim okolnostima u Baru nestao Slobodan Radonjić, sin Šaranovićevog kuma Danila. Iako Radonjićevo telo nikada nije nađeno, i porodica i policija sumnjali su da je ubijen, a u potragu za ubicama su krenuli i otac Danilo i kum Branislav. Jedini trag koji su imali bio je Luka Đurović, koji je u Crnoj Gori najbliži saradnik Bojovića i koji je na dan nestanka i pozvao Slobodana da se nađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je sumnja i pala na njega, ali je potraga za ubicama koštala života Branislava Šaranovića i njegovog kuma Danila Radonjića. Šaranović je ubijen 2009. u Beogradu, a kum 2011. u Zemunu. Šaranovićev brat Slobodan, koji takođe u Beogradu drži kockarnicu, posle ubistva javno je ponudio milion evra za informaciju o identitetu ubica, a potom je iz Crne Gore u Beograd poslao dvojicu pripadnika svog obezbeđenja. I njihov zadatak bio je da otkriju ubice. Obojica su, međutim, uhapšeni, a u stanu koji su iznajmili nađen je arsenal oružja i eksploziva.

- Luka Đurović je posle nestanka Slobodana Radonjića pobegao iz Crne Gore i krio se u Zapadnoj Evropi, ali se često sa suprugom i porodicom sastajao u Sloveniji. Znao je da Danilo Radonjić traga za njim. U Crnu Goru vratio se 2011. posle ubistva Danila Radonjića, i tamo je sada slobodan čovek, koji otvara kafiće u Baru - kaže za “Blic” izvor upoznat sa istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On navodi da hapšenjem Slobodana Šaranovića i njegove grupe ove nedelje još nije otriveno ko su direktni izvršioci Branislava Šaranovića i Danila Radonjića.

U međuvremenu, na kriminalnu scenu stupio je Miloš Delibašić, sestrić Šaranovića, koji je u martu izašao iz zatvora u kome je bio zbog pljačke “Izrael dajmond centra” u kojem je sa saučesnicima ukrao nakit vredan dva i po miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po nalogu Slobodana Šaranovića, Delibašić organizuje ubistvo Lukinog brata Nikole.

Delibašić se u Beograd prebacio Koljenšića i još jednog saučesnika čiji identitet nije poznat, za zadatkom da izvrše likvidaciju, što su oni i uradili 29. aprila u centru Beograda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to su obojica dobili po 15.000 evra. U grupi su bili i Delibašićevi saradnici iz pljačke, Slaviša Novaković, Miloš Vojinović i Goran Bojanić, koji su Nikolu Bojovića pratili deset dana. Posle zločina Delibašić i Koljenšić su pobegli u Crnu Goru, gde su i uhapšeni, dok su Novaković, Vojinović i Bojanić privedeni u Beogradu prošle nedelje.

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo