Rade Marković završio u samici

Nakon 13 godina pooštrili mu zatvorska pravila

30.12.2013.
14:18
VOYO logo

Nekadašnji načelnik DB-a Radomir Marković prebačen je u samicu u Sedmom paviljonu požarevačkog zatvora Zabela, saznaje list Danas nezvanično.

Markoviću je nakon 13 godina robije ukinuta radna obaveza i nalazi se u najstrožem režimu, koji podrazumeva boravak u samici i korišćenje samo kašike za jelo, i slična zatvorska pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markoviću je stavljeno do znanja da je do promene tretmana došlo zbog njegove lične bezbednosti, dok njegova porodica smatra da je reč o rezultatu pisanja medija pre nekoliko sedmica, kaže izvor Danasa.

Ovakav tretman osuđenika koji ima 68 godina, odležanu četvrtinu kazne i poštuje zatvorska pravila, nije uobičajen, smatra izvor lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom novembra objavljeno je gotovo istovremeno da je Marković tražio pomilovanje od predsednika Tomislava Nikolića (zbog čega ga je u Zabeli posetio i predsednikov savetnik Oliver Antić), kao i da je neformalno ispitan zbog ubistva novinara Slavka Ćuruvije.

Komisija za istinu o ubijenim novinarima objavila je da je sa Markovićem razgovarao neimenovani član ovog tela povodom istrage o Ćuruviji, te da je u razgovoru sa njim bišvi šef RDB pomenuo i disk sa osetljivim podacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marković je posredno demantovao da je bilo pretnji, a mediji su spekulisali da li je rečo disku sa dosijeima bivših opozicionih političara, zbog koga je Marković ranije oslobođen u sudskom postupku, ili dosad nepoznatim informacijama o ratnim zločinima iz devedesetih, podseća Danas.

Marković je uhapšen u februaru 2001. a služi maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina zbog ubistva Ivana Stambolića i članova SPO na Ibarskoj magistrali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Kurir

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo