Panić odustao od Galenike (FOTO)

Firmi Valeant smetao „neprijateljski stav zaposlenih“ zbog čega su odustali od Galenike

7.6.2013.
11:43
VOYO logo

Firma Milana Panića Valeant odustala je od kupovine Galenike, saznaje Trojka.

Naime, u Galeniku je oko 10 časova danas stiglo pismo u kojem Valeant obaveštava kompaniju da odustaju od strateškog partnerstva sa našom firmom zbog „neprijateljskog stava zaposlenih prema nameri Valeanta da uđe u ovo strateško partnerstvo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivno: Pismo Valeanta o odustajanju od Galenike

Međutim, Trojka je još pre nedelju dana pronašla sumnjiv dokument o poverljivosti i čuvanju poslovne tajne koji je potpisan između pomoćnika generalnog direktora Galenike Daneta Škorića, Ministarstva finansija i Valeanta, u kome se ovoj kompaniji dozvoljava uvid u poslovne knjige Galenike pre nego što će uopšte ministar ekonomije zvanično objaviti nameru da država traži strateškog partnera za Galeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekskluzivno: Sporni ugovor o poverljivosti

Povodom ovog slučaja, sindikat zaposlenih u Galenici saopštio je da Valean nije odustao od strateškog partnerstva sa Galenikom zbog, kako je navedeno „neprijateljskog stava zaposlenih", već zbog dogovora sa nekom drugom kompanijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Trojka ranije objavila, Valeant je preko firme Farma SWISS želeo da plati oko 100 miliona evra, s tim što bi Srbija od te cifre odbila 85 miliona evra koje je dala kao garanciju za komercijalne kredite kako bi ova fabrika zbog milionskih gubitaka održala proizvodnju i izbegla stečaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo